Lärcentrum

Lärcentrum erbjuder en studiemiljö för dig som studerar på högskolenivå eller under flexibla former på andra nivåer, t ex på vuxenutbildning, YH-utbildning eller hos andra utbildningsanordnare. Du kan besöka Lärcentrum för att följa föreläsningar via t ex videokonferens eller Skype, tentera, arbeta i grupp, eller för att träffa andra studenter.

 

På ett lärcentrum finns tysta arbetsplatser för självstudier, datorarbetsplatser med snabb internetuppkoppling och grupprum om ni behöver träffas i din studiegrupp. Lärcentrum är en mötesplats för studenter så det finns också möjlighet att träffa andra som studerar för att ta en kopp kaffe och få hjälp med teknik av tillgänglig personal. Behöver du studie- eller yrkesvägledning finns handledare att tillgå för rådgivning via Lärcentrum.

På ditt lokala Lärcentrum kan du skriva distanstentamen så du slipper åka till utbildningsorten. Det underlättar för dig att kunna distansstudera.

Tillgängligheten till lokalerna varierar mellan de olika lärcentrumen i Skåne Nordost, kontakta ditt närmaste lärcentrum för att få veta mer. Välkommen till lärcentrum, vi underlättar din studietid.