för dig som studerar på distans

Välkommen till lärcentrum! Hos oss kan du läsa var du vill men ändå på hemmaplan. Vårt mål är att un-derlätta din studietid och det gör vi genom att du som studerar på annan ort kan använda våra lokaler - boka grupprum, låna dator - ja till och med skriva din tenta hos oss helt utan kostnad.

Att studera på distans blir allt mer populärt.Det finns många som väljer att studera på universitet eller högskola och inte har möjlighet att flytta till studieorten. Kanske har du familj eller arbetar parallellt med studierna. Då är studier på distans ett bra alternativ. Det innebär stor frihet och du kan ofta planera din studietid så det passar din livssituation. Distansstudier kräver samtidigt en hel del av den studerande och på ditt lokala Lärcentrum hittar du mycket som kan hjälpa dig att klara dina studier. Som en del av vår kommunala service kan du skriva tentamen på ditt Lärcentrum. På så sätt kan du slippa åka till den högskola där du studerar och spara både värdefull tid och pengar.

I Skåne Nordost samarbetar samtliga sju kommuner vilket innebär att du som invånare i någon av dessa kan vända dig till vilket av kommunernas lärcentrum som passar dina behov bäst.

Vi hjälper dig med:

  • Teknisk utrustning
  • Lokaler och tillgänglig personal
  • Studie- och yrkesvägledare
  • Datorer med tillgång till snabb internetuppkoppling
  • Tentamensmöjligheter