•  

Prioriterade områden för tillväxt identifierade

Den 15 april möttes näringsliv, kommun och politik för att säga sitt om tillväxten i nordöstra Skåne. Tillväxtnätverket Skåne Nordost har tagit fram en grund till tillväxtstrategi baserad på de prioriteringar som identifierades under Fokus:tillväxt. Strategin presenteras inför styrelsen för beslutsfattande den 8 december.

120 personer diskuterade tillväxt i nordöstra Skåne utifrån fyra prioriterade områden: boende, entreprenörskap, utbildning och infrastruktur. Tevejournalisten Lennart Ekdal var moderator och ledde deltagarnas arbete med att identifiera konkreta åtgärder för att öka tillväxten. Åtgärderna ligger till grund för en gemensam tillväxtstrategi för de sju kommunerna i nordöstra Skåne.

Klicka för större bildMentometeromröstningen visar att den viktigaste föreslagna åtgärden för ökad tillväxt i nordöstra Skåne är satsningar på entreprenörskap, det tyckte 44% av deltagarna under Fokus:tillväxt.

(Klicka på bilden för att se den i större format)

 

- Vi vet vilka utmaningar vi har, nu ska vi hitta en strategi för att möta dem.
När beslutet om strategin är taget i styrelsen den 8 december går vi direkt från ord till handling, säger Anders Elmevik, ordförande i tillväxtnätverket Skåne Nordost.

Ta del av nulägesrapporten för nordöstra Skåne


 

Bildspel från Fokus:tillväxt 

 Livesändningar från Fokus:Tillväxt (länk till Bambuser)