Sommarföretag 2020

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet! Nu vill vi ge ungdomar chans att testa just detta!

Konceptet Sommarföretag görs i ett samarbete inom Skåne Nordost. Det är helt nytt för 2020 och följande kommuner kommer att erbjuda ungdomar denna möjlighet; Kristianstad, Östra Göinge, Hässleholm och Bromölla. Tillsammans med lokala företag, näringslivskontoren, Högskolan i Kristianstad, Krinova och Nyföretagarcentrum skapas ett innehåll som ska komma deltagarna till så stor nytta som möjlighet.

 

Ungdomar födda -05 eller -06 får bästa förutsättningarna att prova på hur det är att vara egenföretagare. Det ingår en hel utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och ett busskort för att kunna förflytta sig. Under utbildningsveckan ingår fika och lunch. Förutom all kunskap och verktyg som deltagarna får med sig, så kommer många mjuka värden såsom nya vänner, mod och självförtroende följa med i ryggsäcken. Vi hoppas konceptet ska inspirera och hjälpa inför fortsatta studier och gymnasieval, framförallt vill vi ge förutsättningar för att skapa motiverade ungdomar!

 

Datum att skriva upp i kalendern är*:

27 maj- kick off: gemensam uppstart tillsammans med vårdnadshavare

15-23 juni – utbildningsvecka i företagande

11 augusti – kick out där deltagarna erhåller diplom

 

*Träffarna och de gemensamma informationspassen är obligatoriska.

 

Läs om ansökningsprocessen HÄR.