Sommarföretag

Sommarföretag

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet!? Även denna sommar har vi gett ungdomar en chans att testa just detta!

I konceptet Sommarföretag 2022 ingår följande kommuner: Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Tillsammans med lokala företag, näringslivskontoren, Högskolan i Kristianstad, Krinova Science Park och Nyföretagarcentrum skapas ett innehåll som kommer deltagarna till så stor nytta som möjlighet. Projektet medfinansieras av Skåne Nordost, Region SkåneSparbanksstiftelsen 1826 samt Stiftelsen Ruth. Från och med 2023 ingår även Hörby kommun. 

Från sommaren 2020 har vi erbjudit ungdomar i sjuan, åttan och nian de bästa förutsättningarna för att prova på hur det är att vara egenföretagare.

I konceptet Sommarföretag ingår en utbildningsvecka i företagande, tillgång till coachning och handledning, lunch och fika samt ett resekort för att kunna förflytta sig. Förutom all kunskap och verktyg som deltagarna får med sig, kommer även många mjuka värden såsom nya vänner, mod och självförtroende att följa med i ryggsäcken. Vi hoppas att konceptet ska inspirera och hjälpa inför fortsatta studier och gymnasieval, men framför allt vill vi ge förutsättningar för att skapa motiverade ungdomar! 

Ansökan är stängd! Ansökningsperioden 2022 var mellan 1 mars - 3 maj 2022. Antagningsbeskeden tilldelades den 6 maj 2022. 

Träffar och informationspass
Träffarna och de gemensamma informationspassen är obligatoriska och fullständigt körschema tilldelas deltagarna i god tid. 2022 genomfördes aktiviteterna under dagarna: 20-23 juni och 27-28  juni 2022. 

Sommarföretag Stipendier
Alla ungdomar som deltog i konceptet Sommarföretag 2021 kunde ansöka om ett stipendium på 3 000 kronor för att på egen hand satsa på sin idé sommaren 2022. Med utbildning och kunskap i ryggsäcken från sommaren 2021 behöver de inte sätta sig i skolbänken! Stipendiet finansierades av Sparbanksstiftelsen 1826 samt delades ut av Sparbanken Skåne
Ansökan stängd! Ansökningsperioden för 2022 var 25 april – 15 maj 2022. Besked lämnades ut den 20 maj 2022.

Filmklipp
Klicka gärna HÄR för att se en film om Sommarföretag.

Kontaktpersoner:
Hässleholms kommun: Ej beslutat
Kristianstads kommun: Ej beslutat 
Östra Göinge kommun:
Fredrik Persson, Östra Göinge kommun, fredrik.persson@ostragoinge.se

 

Region Skånes Logga       Logga Sparbanken Skåne       Sparbanksstiftelsen 1826 logga        Stiftelsen Ruth