Sommarföretag 2021

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet!? Nu vill vi ge ungdomar chans att testa just detta!

I konceptet Sommarföretag ingår följande kommuner: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad och Östra Göinge. Klicka på kommunnamnet så får du mer information och kontaktuppgifter. 

Ansökningsperioden är mellan 1/3-19/4 2021. Antagningsbesked tilldelas 3/5-21.

Tillsammans med lokala företag, näringslivskontoren, Högskolan i Kristianstad, Krinova Science Park och Nyföretagarcentrum skapas ett innehåll som ska komma deltagarna till så stor nytta som möjlighet.

Ungdomar födda -05, -06 och -07 får bästa förutsättningarna att prova på hur det är att vara egenföretagare. Det ingår en hel utbildningsvecka i företagande, tillgång till coachning och handledning, lunch och fika samt ett busskort för att kunna förflytta sig. Förutom all kunskap och verktyg som deltagarna får med sig, så kommer många mjuka värden såsom nya vänner, mod och självförtroende följa med i ryggsäcken. Vi hoppas konceptet ska inspirera och hjälpa inför fortsatta studier och gymnasieval, men framförallt vill vi ge förutsättningar för att skapa motiverade ungdomar! 

Datum att skriva upp i kalendern är*:

21/6-24/6 och 28/6-29/6 2021.   

*Träffarna och de gemensamma informationspassen är obligatoriska och fullständigt körschema tilldelas deltagarna i god tid innan.  

Hur påverkar Covid-19?

Sommarföretag 2021 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående smittspridningen av Covid-19. Utbildningsdagarna kommer att ske digitalt eller på plats beroende på hur rekommendationerna ser ut i slutet av maj, då beslut om upplägg fattas.  

Filmklipp

Klicka gärna HÄR för att se en film från förra sommaren.

Region Skånes Logga